Spotkanie informacyjno-konsultacyjne w zakresie tworzenia Inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych
Zaproszenie na spotkanie w zakresie tworzenia Inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych.
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Beskid Gorlicki” zaprasza na spotkanie informacyjno-konsultacyjne w zakresie tworzenia Inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych w ramach wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju na lata 2014-2020.
Spotkanie odbędzie się w dniu 16 marca 2017 roku (czwartek) o godz. 13.00 – 15.00 w sali konferencyjnej Urzędu Gminy Gorlice, ul. 11 Listopada 2.
Inkubator przetwórstwa lokalnego produktów rolnych jest miejscem, w którym właściciel surowców roślinnych lub zwierzęcych może rozpocząć ich przetwarzanie korzystając z infrastruktury, maszyn i urządzeń a także specjalistycznego doradztwa oferowanego przez podmiot prowadzący inkubator. Korzystanie z inkubatora może być pierwszym etapem na drodze do utworzenia własnego zakładu przetwórczego – producent żywności, może sprawdzić swoje umiejętności oraz możliwości wprowadzenia na rynek oryginalnego, własnego produktu w zgodzie z przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi.
W ramach wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenie planuje ogłosić nabory wniosków na utworzenie dwóch inkubatorów przetwórstwa lokalnego produktów rolnych na obszarze powiatu gorlickiego. Pierwszy nabór wniosków odbędzie się już w tym półroczu.
Serdecznie zapraszamy do udziału w spotkaniu!